Translate

dimecres, 5 de desembre del 2018

Nuggets de brócoli, porro, pastanaga, ou i formatge

Ingredients

1 punts de brócoli
2 porros
4 pastanagues
3 ous
100g de formatge ratllat mozarella
Pa ratllat
Pebre
Sal
Oli d'oli verge extra

Procediment

Netegeu les verdures i les talleu, amb ajuda d'una picadora o ganivet, a trossets petits. Ofegueu-les en una paella amb un raig d'oli i sal i tapeu-la. Remeneu sovint per tal que no s'enganxin i si convé afegir una mica d'aigua. En 15 minuts ja estaran cuites.

En un bol bateu 3 ous junt amb una mica de pebre i sal. Després afegiu el formatge mozzarella ratllat. Ho barregeu amb les verdures i una mica de pa ratllat.

En una planxa poseu una mica d'oli i aneu afegint petites porcions de la massa amb ajuda d'una cullera sopera.

Gireu cada nugget amb l'ajuda d'una espàtula per tal que quedi roset d'una banda i l'altra. Vigileu a que no se us cremin.

Bon profit!

Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371
www.mercecarbonell.cat
versiosana@gmail.com
Tel. 610455958

dilluns, 19 de novembre del 2018

Pop a la gallega en vas

Ingredients:

400g de patates crues
150ml de llet
1 pessic de sal
200ml de llet evaporada
50ml d'oli d'oliva verge extra
Una cullerada de pebre vermell
Una pots de pop cuit

Procediment:

Posem l'oli em un cassó al foc i quan estigui calent afegim el pebre vermell dolç i deixem un minut i reservem.

Posem a bullir les patates pelades amb aigua i quan estiguin cuites, escorrem l'aigua i afegim la llet. Ho triturem i afegim la llet evaporada i la sal.

Muntem els vasets, posant oli tenyit de pebre vermell al fons, després el puré de patata i finalment 2 rodanxes de pop cuit.

Bon profit!

Mercè Carbonell Badia
Dietsita Nutricionista CAT371
www.mercecarbonell.cat

Llegums: humus de cigrons

Humus de cigrons

Ingredients:

400g de cigrons cuits
1 Cullerada sopera d'oli
1 gra d'all
3 cullerades soperes d'aigua
2 cullerades soperes de iogurt natural
Sal
Suc de 1/2 llimona
1 cullerada de tahina
Pere vermell i sèsam per guarnir

Procediment:
Poseu tots els ingredients a una batedora fins que tingueu la textura desitjada.

Podeu menjar l'humus sucant-hi palets de pa o crudites de verdures ( palets de pastanaga, palets de pebrot, palets de cogombre).

Bon profit!

Notes: podeu substituir els cigrons per mongetes vermelles i us quedarà un humus de color rosa.

dimecres, 7 de novembre del 2018

COCA DE PRÉSSEC

Ingredients

125g de sucre
1 préssec groc sense pelar però sense pinyol
3 ous
100g oli de girasol
2 iogurts naturals
1 sobre de llevat en pols
1 pessic de sal

1) Triturem el préssec amb els ous i després ho barregem en un bol amb el sucre.

2) Afegim a la barreja l'oli de girasol amb els dos iogurts fins que quedi ben homogeni.

3) Per últim, afegim la farina a poc a poc, el llevat i el pessic de sal i anem remenant per tal que no quedin grumolls.

4) Untem un motlle rodó amb una mica d'oli o mantega i afegim la barreja.

5) Posem el motlle al forn preescalfat a 180 graus durant uns 30 minuts aproximadament.

NOTES: queda una massa una mica humida perquè conté el préssec.

Espero que us agradi

Dietista Nutricionista CAT 0371
www.mercecarbonell.cat
versiosana@gmail.com
Tel 610455958
@carbonelldiet

dilluns, 8 de gener del 2018

La setmana del sant tornem-hi

Un cop acabades les festes de NADAL, es deixen en enrere àpats més copiosos acompanyats postres dolcos i de vi o cava. El cos demana retornar a una alimentació que inclogui aigua, fruita, verdures, hortalisses, llegums, arròs i pasta i pa integrals, peix, carn magra, iogurts, llet, fruits secs, llavors, olives, alvocat i oli d'oliva. Per començar bé: 

1er pas) Fes una compra acord amb la dieta que vols portar. Evita tenir Aliments superfluos a casa (són els que no están a la lista enumerada al paràgraf anterior).

2n pas) Planifica un menú que serveixi per tota la família, les quantitats i proporcions del plat seran el que marcaran la diferència entre els membres de família.

3er pas) Tingues previst àpats intermitjos que eviten arribar amb massa gana als àpats principals. Només d'aquesta manera evitaràs improvitzar devant de la nevera, rebost o màquina expenedora.

4rt pas) Estigues actiu, sigui anant a peu, pujant escales, ballant, anant al gimnàs, fent feines de casa, sortint a caminar, etc

5è pas) Pregunta't per quin motiu et vols cuidar. Aquest motiu personal et mantindrà motivat i amb voluntat de prendre les decisions adequades que et condueixin al teu objectiu.
*traducció de la foto: No és tant el pes que es perd, sinò la vida que es guanya

Si vols que un Dietista Nutricionista et personalitzi la dieta contacta amb mi al telèfon 610455958 o bé al email  versiosana@gmail.com

Et puc atendre online o la consulta de Tàrrega, Mollerussa, Cervera, Lleida i Balaguer.

NOVETAT 2018: Dietista Nutricionista amb Postgrau en Nutrició Esportiva 



divendres, 16 de juny del 2017

Coca de st joan per celíacs

COCA DE SANT JOAN PER CELÍACS I/O AL.LÈRGICS A LA PROTEÏNA DE VACA   


INGREDIENTS:

Per la massa:

60 g de sucre
2 fruits d’anís estrellat
La part groja de la pell d’una llimona 
200 g de beguda vegetal d'ametlla
50 g de margarina 100% vegetal (mireu bé l'etiqueta)
40 g de llevat de París (mireu bé l'etiqueta)
1 ou ( en cas d'al.lèrgia a l'ou, substitueix-lo per un plàtan madur)
350 g de farina de blat sarraí o fajol o altres aptes per celíacs
1 culleradeta de sal

Per a la decoració:

Fruita confitada
Sucre humitejat amb cafè
50 g de pinyons


ELABORACIÓ sense robot de cuina:


Tritureu el sucre, l'anís i la llimona amb l'ajuda d'una picadora, per tal que quedi els sucre aromatitzat.
En un bol gran, barregeu-ho amb la beguda d’ametlla, la margarina, l’ou i el llevat i aneu remenant fins que quedi homogeni. Afegiu la farina i la sal i ho aneu remenant de nou fins que quedi una massa lligada.
Poseu la massa damunt el Silpat o paper vegetal en una safata de forn. Per manipular-la amb més facilitat untar-se els dits amb oli i li doneu la forma desitjada.
Decoreu la massa amb la fruita i el sucre humit.
Deixar que pugi i posar-la al forn calent a 180ºC durant uns 25 minuts (en funció del forn).

Les persones que no tinguin al.lèrgia a la proteïna de vaca, ho poden fer amb llet normal i mantega.

ELABORACIÓ amb robot de cuina:


Poseu el sucre i l’anís a velocitat 10 durant uns segons. Seguidament afegir la pell de llimona i programar durant 30 seg, vel. 10.
Afegiu la beguda d’ametlla, la margarina, l’ou i el llevat i programar 1½ min, temp. 37ºC, vel. 2’5.
Poseu la farina i la sal, barregeu uns segons a velocitat 6 i programar 3 minuts a velocitat espiga.
Posar la massa damunt el Silpat donant-li la forma desitjada o bé en una plata de forn coberta de paper vegetal. Per manipular-la amb més facilitat untar-se els dits amb oli.
Decorar la massa amb la fruita i el sucre humit.
Deixar que llevi i posar-la al forn calent a 180ºC durant uns 25 minuts (programació orientativa, depenent del forn amb què es treballi).

Les persones que no tinguin al·lèrgia a la proteïna de vaca, ho poden fer amb llet normal i mantega.

Bona revetlla!

dijous, 22 de desembre del 2016

D'on es treu el temps per cuinar?

La falta de temps per cuinar, és un dels obstacles habituals per menjar de forma saludable i variada.

Si volem menjar millor, cal prioritzar una part del nostre temps diari o setmanal per passar-lo a la cuina.

Les receptes de cuina que encara no les tenim per la mà, cal provar-les de fer en dies que disponem de més temps.

Es por tenir bases de receptes a la nevera i enllestir el plat al moment de consum. Us enumero alguns exemples:

Cas 1) Vols fer una truita de patates amb ceba per sopar i saps que arribaràs tard a casa.  Deixa a punt a la nevera, en una carmanyola de vidre, la base de patata i ceba cuita. Quan arribis, només et caldrà batre els ous i posar la paella al foc amb un rajolí d'oli i afegir la barreja d'ou i patata i ceba.

Cas 2) Vols que la teva família no acompanyi amb salses industrials plats de carn, peix, pasta o arròs. Doncs, cuina salsa de tomàquet ( ceba, all, tomàquet natural triturat en conserva o natural )amb més quantitat i la guardes en pots de vidre a la nevera. D'aquesta manera pots utilizar-la per acompanyar espaguetis, cigrons, arròs, hamburgueses...
Pots repetir el procediment amb altres salses a base de verdures, que enriqueixen els teus plats de nutrients i evites components presents a salses industrials com sucre, greixos no saludables i additius. Per substituir maionesa, ketchup i salses de tomàquet industrials, millor preparar-les a casa i tamizades a la batedora o similar.

Cas 3) Vols fer paella el diumenge però durant el matí del diumenge tens un compromís social, doncs pots deixar fet el sofregit, el marisc cuinat i quan arribis a casa només caldrà posar a bullir el fumet o caldo de peix i afegir-lo.  En 20 minuts ja podeu dinar.

Cas 4) Vols tenir acompanyaments de verdura a punt a la nevera. Doncs, pots tenir escalivada congelada a porcions de la collita de l'estiu i la treus segons els que n'heu de menjar, o uns espàrrecs de marge saltejats que només caldrà escalfar o una samfaina ja preparada o bé uns xampinyons laminats i cuinats o bé una barreja de pastanaga, ceba i carbassó trossejats i saltejats o bé uns calçots nets, llestos per poder arrebossar amb tempura. Totes aquestes verdures poden afegir-se a un plat de pasta o arròs o llegums o bé per elaborar una truita o remenat o com a guarnició d'un segon plat.




Cas 5) Tens molta part de família esportista o en època de creixement i necessites molts recursos del grup dels farinacis apunt per menjar. Doncs, tingues patates bullides amb pell a la nevera, perquè es conserven millor i només cal pelar-les o xafar-les. Tingues cereals cuits en carmanyola de vidre a la nevera (arròs, quinoa, pasta, cuscús, etc) i només caldrà barrejar-ho amb verdures i/o aliments proteics (carn, peix, ous, llegums i fruits secs).

A mesura que un vol o té la necessitat de cuinar, s'esgarrapen 10 o 20 minuts per fer una petita part d'aquestes preparacions. Per tal del moment del dinar o sopar en 5 o 10 minuts més, ja es tingui el plat a taula.

En cas que arribem a casa i calguin fer varies coses abans de dinar o sopar (dutxa, deures, plegar roba, etc), abans que res, poseu l'olla al foc i així mentre aneu fent les altres tasques, ja tindreu l,aigua bullint per si heu de cuinar algun cereal o patata amb verdures.

Espero que pugueu treure alguna idea d'aquesta entrada al blog i prioritzeu la cuina per tal de menjar millor. Ni que sigui unes hores del cap de setmana.

Si necessiteu ajuda, per planificar els vostres àpats segons els vostres horaris o ritme de vida, podeu demanar cita via E-mail o telèfon.

versiosana@gmail.com
Tel. 610455958

Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371
www.mercecarbonell.cat