Consulta dietètica a Tàrrega, Sant Martí de Maldà i online. Troba la teva versió més saludable amb una dieta i estil de vida adequats! Pots informar-te sense compromís a: 610 455 958 info@mercecarbonell.cat
Translate
dimecres, 5 de febrer del 2020
Llenties amb arròs i verdures
250g de llenties pardines crues
1 ou dur
30g d'oli d'oliva
50g de pebrot vermell
50g de pebrot verd
50g de ceba
50g de pastanaga
50g de carbassó
1 all
40g d'arròs cru
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 cullerada de sal
900g d'aigua o caldo vegetal
Procediment:
1) Poseu les llenties en un bol i les cobriu d'aigua durant 2 hores
2) Poseu l'oli en una paella i sofregiu les verdures a trossets petits fins que estiguin dorades
3) En una olla poseu el sofregit junt amb el caldo, les llenties escorregudes, l'arròs, la sal i el pebre vermell i ho deixeu coure 30 minuts
4) Serviu de seguida a cada plat amb una guarnició d'ou dur ratllat
Bon profit
divendres, 26 de juliol del 2019
Hamburgueses de cigrons
Ingredients:
Un pot de cigrons cuits grans
1/2 albergínia
1 porro
1/2 carbassó
3 cullerades soperes de farina de corró
2 cullerades soperes de pa ratllat
Oli oliva
Ceps en pols
Sal
Procediment:
Talla les verdures a trossos ben petits i salteja-les en una paella amb oli d'oliva i posa-hi un posin de sal.
Xafa amb una forquilla o tritura una mica els cigrons.
Barreja les verdures cuites i els cigrons i ves afegint farina de cigró i pa ratllat er tal de trobar una textura manejable. Afegeix una mica de cep en pols.
Amb ajuda d'un "aro" d'emplatar forma les hamburgueses. Les passes per la planxa o paella per tal de sellar-les i ja estan llestes per consumir.
Bon profit!
dimecres, 5 de desembre del 2018
Nuggets de brócoli, porro, pastanaga, ou i formatge
Ingredients
1 punts de brócoli
2 porros
4 pastanagues
3 ous
100g de formatge ratllat mozarella
Pa ratllat
Pebre
Sal
Oli d'oli verge extra
Procediment
Netegeu les verdures i les talleu, amb ajuda d'una picadora o ganivet, a trossets petits. Ofegueu-les en una paella amb un raig d'oli i sal i tapeu-la. Remeneu sovint per tal que no s'enganxin i si convé afegir una mica d'aigua. En 15 minuts ja estaran cuites.
En un bol bateu 3 ous junt amb una mica de pebre i sal. Després afegiu el formatge mozzarella ratllat. Ho barregeu amb les verdures i una mica de pa ratllat.
En una planxa poseu una mica d'oli i aneu afegint petites porcions de la massa amb ajuda d'una cullera sopera.
Gireu cada nugget amb l'ajuda d'una espàtula per tal que quedi roset d'una banda i l'altra. Vigileu a que no se us cremin.
Bon profit!
Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371
www.mercecarbonell.cat
versiosana@gmail.com
Tel. 610455958
dilluns, 19 de novembre del 2018
Pop a la gallega en vas
Ingredients:
400g de patates crues
150ml de llet
1 pessic de sal
200ml de llet evaporada
50ml d'oli d'oliva verge extra
Una cullerada de pebre vermell
Una pots de pop cuit
Procediment:
Posem l'oli em un cassó al foc i quan estigui calent afegim el pebre vermell dolç i deixem un minut i reservem.
Posem a bullir les patates pelades amb aigua i quan estiguin cuites, escorrem l'aigua i afegim la llet. Ho triturem i afegim la llet evaporada i la sal.
Muntem els vasets, posant oli tenyit de pebre vermell al fons, després el puré de patata i finalment 2 rodanxes de pop cuit.
Bon profit!
Mercè Carbonell Badia
Dietsita Nutricionista CAT371
www.mercecarbonell.cat
Llegums: humus de cigrons
Humus de cigrons
Ingredients:
400g de cigrons cuits
1 Cullerada sopera d'oli
1 gra d'all
3 cullerades soperes d'aigua
2 cullerades soperes de iogurt natural
Sal
Suc de 1/2 llimona
1 cullerada de tahina
Pere vermell i sèsam per guarnir
Procediment:
Poseu tots els ingredients a una batedora fins que tingueu la textura desitjada.
Podeu menjar l'humus sucant-hi palets de pa o crudites de verdures ( palets de pastanaga, palets de pebrot, palets de cogombre).
Bon profit!
Notes: podeu substituir els cigrons per mongetes vermelles i us quedarà un humus de color rosa.
dimecres, 7 de novembre del 2018
COCA DE PRÉSSEC
Ingredients
125g de sucre
1 préssec groc sense pelar però sense pinyol
3 ous
100g oli de girasol
2 iogurts naturals
1 sobre de llevat en pols
1 pessic de sal
1) Triturem el préssec amb els ous i després ho barregem en un bol amb el sucre.
2) Afegim a la barreja l'oli de girasol amb els dos iogurts fins que quedi ben homogeni.
3) Per últim, afegim la farina a poc a poc, el llevat i el pessic de sal i anem remenant per tal que no quedin grumolls.
4) Untem un motlle rodó amb una mica d'oli o mantega i afegim la barreja.
5) Posem el motlle al forn preescalfat a 180 graus durant uns 30 minuts aproximadament.
NOTES: queda una massa una mica humida perquè conté el préssec.
Espero que us agradi
Dietista Nutricionista CAT 0371
www.mercecarbonell.cat
versiosana@gmail.com
Tel 610455958
@carbonelldiet