Translate

dimecres, 5 de febrer del 2020

Llenties amb arròs i verdures

Ingredients per 4 persones:

250g de llenties pardines crues
1 ou dur
30g d'oli d'oliva
50g de pebrot vermell
50g de pebrot verd
50g de ceba
50g de pastanaga
50g de carbassó
1 all
40g d'arròs cru
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 cullerada de sal
900g d'aigua o caldo vegetal

Procediment:

1) Poseu les llenties en un bol i les cobriu d'aigua durant 2 hores
2) Poseu l'oli en una paella i sofregiu les verdures a trossets petits fins que estiguin dorades
3) En una olla poseu el sofregit junt amb el caldo, les llenties escorregudes, l'arròs, la sal i el pebre vermell i ho deixeu coure 30 minuts
4) Serviu de seguida a cada plat amb una guarnició d'ou dur ratllat


Bon profit

divendres, 26 de juliol del 2019

Hamburgueses de cigrons

Ingredients:

Un pot de cigrons cuits grans
1/2 albergínia
1 porro
1/2 carbassó
3 cullerades soperes de farina de corró
2 cullerades soperes de pa ratllat
Oli oliva
Ceps en pols
Sal

Procediment:

Talla les verdures a trossos ben petits i salteja-les en una paella amb oli d'oliva i posa-hi un posin de sal.
Xafa amb una forquilla o tritura una mica els cigrons.
Barreja les verdures cuites i els cigrons i ves afegint farina de cigró i pa ratllat er tal de trobar una textura manejable.  Afegeix una mica de cep en pols.
Amb ajuda d'un "aro" d'emplatar forma les hamburgueses. Les passes per la planxa o paella per tal de sellar-les i ja estan llestes per consumir.

Bon profit!

dimecres, 5 de desembre del 2018

Nuggets de brócoli, porro, pastanaga, ou i formatge

Ingredients

1 punts de brócoli
2 porros
4 pastanagues
3 ous
100g de formatge ratllat mozarella
Pa ratllat
Pebre
Sal
Oli d'oli verge extra

Procediment

Netegeu les verdures i les talleu, amb ajuda d'una picadora o ganivet, a trossets petits. Ofegueu-les en una paella amb un raig d'oli i sal i tapeu-la. Remeneu sovint per tal que no s'enganxin i si convé afegir una mica d'aigua. En 15 minuts ja estaran cuites.

En un bol bateu 3 ous junt amb una mica de pebre i sal. Després afegiu el formatge mozzarella ratllat. Ho barregeu amb les verdures i una mica de pa ratllat.

En una planxa poseu una mica d'oli i aneu afegint petites porcions de la massa amb ajuda d'una cullera sopera.

Gireu cada nugget amb l'ajuda d'una espàtula per tal que quedi roset d'una banda i l'altra. Vigileu a que no se us cremin.

Bon profit!

Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT0371
www.mercecarbonell.cat
versiosana@gmail.com
Tel. 610455958

dilluns, 19 de novembre del 2018

Pop a la gallega en vas

Ingredients:

400g de patates crues
150ml de llet
1 pessic de sal
200ml de llet evaporada
50ml d'oli d'oliva verge extra
Una cullerada de pebre vermell
Una pots de pop cuit

Procediment:

Posem l'oli em un cassó al foc i quan estigui calent afegim el pebre vermell dolç i deixem un minut i reservem.

Posem a bullir les patates pelades amb aigua i quan estiguin cuites, escorrem l'aigua i afegim la llet. Ho triturem i afegim la llet evaporada i la sal.

Muntem els vasets, posant oli tenyit de pebre vermell al fons, després el puré de patata i finalment 2 rodanxes de pop cuit.

Bon profit!

Mercè Carbonell Badia
Dietsita Nutricionista CAT371
www.mercecarbonell.cat

Llegums: humus de cigrons

Humus de cigrons

Ingredients:

400g de cigrons cuits
1 Cullerada sopera d'oli
1 gra d'all
3 cullerades soperes d'aigua
2 cullerades soperes de iogurt natural
Sal
Suc de 1/2 llimona
1 cullerada de tahina
Pere vermell i sèsam per guarnir

Procediment:
Poseu tots els ingredients a una batedora fins que tingueu la textura desitjada.

Podeu menjar l'humus sucant-hi palets de pa o crudites de verdures ( palets de pastanaga, palets de pebrot, palets de cogombre).

Bon profit!

Notes: podeu substituir els cigrons per mongetes vermelles i us quedarà un humus de color rosa.

dimecres, 7 de novembre del 2018

COCA DE PRÉSSEC

Ingredients

125g de sucre
1 préssec groc sense pelar però sense pinyol
3 ous
100g oli de girasol
2 iogurts naturals
1 sobre de llevat en pols
1 pessic de sal

1) Triturem el préssec amb els ous i després ho barregem en un bol amb el sucre.

2) Afegim a la barreja l'oli de girasol amb els dos iogurts fins que quedi ben homogeni.

3) Per últim, afegim la farina a poc a poc, el llevat i el pessic de sal i anem remenant per tal que no quedin grumolls.

4) Untem un motlle rodó amb una mica d'oli o mantega i afegim la barreja.

5) Posem el motlle al forn preescalfat a 180 graus durant uns 30 minuts aproximadament.

NOTES: queda una massa una mica humida perquè conté el préssec.

Espero que us agradi

Dietista Nutricionista CAT 0371
www.mercecarbonell.cat
versiosana@gmail.com
Tel 610455958
@carbonelldiet

dilluns, 8 de gener del 2018

La setmana del sant tornem-hi

Un cop acabades les festes de NADAL, es deixen en enrere àpats més copiosos acompanyats postres dolcos i de vi o cava. El cos demana retornar a una alimentació que inclogui aigua, fruita, verdures, hortalisses, llegums, arròs i pasta i pa integrals, peix, carn magra, iogurts, llet, fruits secs, llavors, olives, alvocat i oli d'oliva. Per començar bé: 

1er pas) Fes una compra acord amb la dieta que vols portar. Evita tenir Aliments superfluos a casa (són els que no están a la lista enumerada al paràgraf anterior).

2n pas) Planifica un menú que serveixi per tota la família, les quantitats i proporcions del plat seran el que marcaran la diferència entre els membres de família.

3er pas) Tingues previst àpats intermitjos que eviten arribar amb massa gana als àpats principals. Només d'aquesta manera evitaràs improvitzar devant de la nevera, rebost o màquina expenedora.

4rt pas) Estigues actiu, sigui anant a peu, pujant escales, ballant, anant al gimnàs, fent feines de casa, sortint a caminar, etc

5è pas) Pregunta't per quin motiu et vols cuidar. Aquest motiu personal et mantindrà motivat i amb voluntat de prendre les decisions adequades que et condueixin al teu objectiu.
*traducció de la foto: No és tant el pes que es perd, sinò la vida que es guanya

Si vols que un Dietista Nutricionista et personalitzi la dieta contacta amb mi al telèfon 610455958 o bé al email  versiosana@gmail.com

Et puc atendre online o la consulta de Tàrrega, Mollerussa, Cervera, Lleida i Balaguer.

NOVETAT 2018: Dietista Nutricionista amb Postgrau en Nutrició Esportiva