Translate

dissabte, 20 de febrer del 2016

Com menjar segons horari laboral?

Si ets dels que els teus horaris laborals, et porten cap a una poca organització en l'alimentació, aquí et deixo alguns consells a aplicar:


1) En cas que cada setmana canviïs d'horari, per exemple setmana de nit, setmana de festa, setmana de matí i setmana de tarda: El que cal és que et plantegis els 5 àpats del dia que incloguin tots els aliments necessaris, però es possible que et convingui canviar l'ordre. Caldrà acostumar-se a practicar exercici a diferents moments del dia segons les hores que no treballes. Potser serà necessari que t'enduguis algun snack saludable (fruita, fruits secs, torrades o entrepanets, etc). Coses que et resultin pràctiques tant per endur-te com per menjar.

2) El cas de la gent que fa sempre torn de 8 hores de tarda, generalment dinen entre 12 i 13h, i caldrà que s'emportin un berenar per poder fer un descans a la feina i no arribar amb tanta gana a sopar. Poden aprofitar el matí per practicar esport i fer alguna gestió.



3) El cas de la gent que sempre fa torn de 8 hores de matí, esmorzen a casa ben d'hora i després caldrà fer un esmorzar de mig matí i fins i tot un altre petit àpat a les 13 hores per evitar aquell buit a l'estómac que dificulti la concentració a la feina, perquè en molta casos s'acaba realitzant l'àpat del dinar passades les 15 hores. Si sopen aviat, potser no serà necessari berenar. Però sí que tenen temps de practicar algun esport durant la tarda vespre.

4) El cas de la gent que sempre fa torn de nit, acostumen a dormir menys hores per raons de conciliació familiar o social.
Si la feina comporta hores mortes cal no recórrer a menjar per avorriment i sí buscar estratègies factibles de distracció. Molts cops si el menjar és per mantenir-se despert, cal recórrer a bastonets de verdures ( pastanagues, api, cogombre...). Els matins s'aprofiten per dormir o fins i tot fer esport abans de posar-se al llit per ajudar a desconnectar de la feina i relaxar-se.

Exemples de menjars per emportar saludables per evitar recórrer a màquines expenedores d'aliments:

Fruits secs 
Torrades de pa, panís o arròs
Iogurts bebibles
Entrepà
Fruita
Bastonets de pa
Bastonets de verdures
Gaspatxo, vichyssoise
Amanida
Tomàquets cherry

Recorda que si les situacions canviants de la vida laboral o personal, et condueixen a un canvi de pes o mals hàbits alimentaris, es recomanable assessorar-se a un dietista nutricionista col.legiat.

Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista CAT00371
www.mercecarbonell.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada