Amb la calor de l'estiu es beu més líquids, i ve molt de gust la fruita i amanides. Quan un s'asseu a una terrassa, es té una àmplia oferta de coses a consumir. El que el cos demana, és hidratar-se en dies de calor . Tothom sap que la millor beguda és l'aigua, però anem a analitzar el ampli ventall de begudes riques en sucre prescindibles per la alimentació humana.
La Organització Mundial de la Salut recomana una ingesta reduïda de sucres inferior al 10% de les calories totals. Fins i tot recomana un 5% de les calories totals les aporti el sucres senzills. A efectes pràctics una persona que consumeixi 2000 kCal/dia, només hauria de prendre de 100 kCal (5%) que són uns 25 g de sucres (3 sobrets de sucre de 8g) o 200 kCal (10%) que són 50g de sucres (6 sobrets).
Per tal de no sobrepassar les recomanacions de la OMS sobre ingesta de sucre, és recomanable endolcir begudes a través de trossets de fruita o llet. I vigilar el consum de brioxeria, llaminadures,
cereals d'esmorzar, xocolata, etc.


Aigua = 0 sucres
Aigua en gas= 0 sucres
Infusió amb gel= 0 sucres
Gaseosa i sifó= 0 sucres
Begudes light, zero o free= 0 sucres
Infusió de te amb llet= 2,4g/100 ml
Suc de tomàquet= 2.9 g /100 ml
Café en gel amb 1 sobre de sucre= 6 o 8 g
Suc de pastanaga envasat= 6,8 g/100 ml
Beguda isotònica=8.2 g/100 ml
Suc de taronja envasat= 9 g/100 ml
Tònica=9.2 g/100 ml
Cola=9.8g/100 ml
Batut de cacau=10.3g/100 ml
Orxata= 10.5 g/100 ml
Taronjada=10,8 g/100 ml
Tallat en gel amb 1 sobre de sucre= 8,4 o 10,4 g
Suc de pinya envasat= 10.7 g/100 ml
Suc de poma envasat= 11g/ml
Llimonada=11,3 g/100ml
Les begudes light, zero o free utilitzen edulcorants arificials per endolcir que no aporten sucre ni calories, però continuen no sent necessàries per l'alimentació humana.
Passeu bon estiu!
* Font: Taula de Composición de Alimentos del CESNID. Edicions Universitat de Barcelona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada