Translate

dimecres, 1 de gener del 2014

Carxofes amb pernil

Ja que és època de bons propòsits...aquesta recepta és una bona idea per passar a l'acció i incloure verdures i hortalisses als àpats principals.

La carxofa és una hortalissa d'hivern, rica en fibra que afavoreix el trànsit intestinal. Aporta vitamines sobretot vitamina B1 i minerals com el potassi i magnesi. Conté cinarina una substància diurètica que afavoreix l'eliminació de líquids i el funcionament de la vesícula biliar pel metabolisme dels greixos. També és una hortalissa amb presència d'antioxidants com l'àcid clorogènic, capaç d'amortiguar l'acció de substàncies generades per l'oxidació de les cèl.lules, que poden lesionar la paret de les artèries. Així doncs, les substàncies antioxidants presents principalment a les verdures i fruites poden ajudar a prevenir malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncers.
Compteu amb dues carxofes per comensal, les talleu en làmines i les poseu a la paella amb una mica d'oli. Al cap de poca estona, afegiu una mica de caldo de verdures o d'au i tapeu la paella per tal que es vagin coien les carxofes amb el caldo. Abans d'acabar la cocció aboqueu-hi pernil salat tallat a trossets. Ja veureu com us queden toves sense necessitat d'afegir-hi oli.

Bon profit! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada