Translate

dijous, 27 de març del 2014

6 d'abril: Dia mundial de l'activitat física

Hem passat d'haver de recórrer kilòmetres per aconseguir aliment,  a recollir menjar preparat sense sortir del cotxe.


Tenim tant accessible el menjar, que és possible que ingerim més del que requerim. Per aquesta raó, fer desplaçaments a peu, pujar escales, sortir a fer un tomb... Són bones alternatives a la vida sedentària. N'ets conscient de les passes que fas al dia?

El motiu principal per fer activitat física ha de ser per prevenir malalties cròniques, millorar estat anímic, la capacitat respiratòria, la resistència a l'esforç i mantenir la musculatura que sustenta l'esquelet i les articulacions.


Per tant, per fer honor al dia mundial de l'activitat física, 6 d'abril, deixa enrere les excuses que obstaculitzen moure't més. El dia té 24h per tothom, sempre pots trobar algú que t'acompanyi, l'estat metereològic només t'ha de fer triar una roba adequada, el cansament mental no és cansament físic, els nens volen pares pacients, relaxats i en forma. 

Pas 1) Busca l'activitat que més t'agradi o et diverteixi, que puguis fer aprop de casa i que s'adapti a la teva edat i estat de salut.

Pas 2) Adquireix la roba i el calçat adequat. 

Pas 3) Reflexiona quins 4 dies de la setmana pots dedicar 45 minuts a alguna activitat física  (això només és un total de 3 hores a la setmana) i després d'un mes ja t'hauràs habituat i notaràs el benefici. 

Si encara no esteu convençuts, parleu amb gent que teniu a la vora que es mou, segur que us animen a que els acompanyeu. Jo en conec de totes edats i ja no troben excuses, perquè han millorat qualitat de vida i salut.

No ho aplacis més i surt avui mateix!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada