Translate

dijous, 6 de febrer del 2014

Sopa de ceba

4 Raons per consumir ceba:
1) La ceba és una hortalissa rica amb aigua i fibra i pobra en calories, per tant és aconsellable de dietes per reduir pes i per millorar el restrenyiment, tot i que pot causar gasos intestinals. 
2) La seva riquesa en potassi i poc sodi, afavoreix l'eliminació d'excès de líquids.
3) Els seus compostos sulfurats, tiols, li donen propietats expectorants en cas de refredats i bronquitis. A més d'ajudar a reduir el colesterol dolent.
4) Els antioxidants de la ceba, com la quercitina, ajuden a reduir el risc de patir certs tipus de càncers i malalties degeneratives. 

La recepta de sopa de ceba
Ingredients per 4 persones:
600 g de ceba de Figueres
5 cullerades soperes d'oli
Un all
6 torrades de pa
125g de formatge ratllat (opcional)
Un litre d'aigua
Una cullerada de farina
Sal i pebre al gust

Preparació:
Escalfeu l'oli en una olla i després afegiu L'all i les cebes trossejades per saltejar-les durant uns minuts fins que enrosseixin. Incorporeu la farina tot remenant. A continuació afegiu l'aigua, sal i pebre i feu bullir durant 15 minuts.
Un cop servida la sopa als plats individuals, podeu afegir una torrada de pa i el formatge ratllat. Si ho desitgeu, ho podeu posar a gratinar.

Bon profit i fora refredats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada