Les hamburgueses poden ser de carn, però també són molt bones les vegetals a base de cereals (arròs, mill, quinoa...), les verdures que escolliu (ceba, pastanaga, bròquil, pebrot, all...), texturitzats de soja ( tofu, seitan...), herbes aromàtiques (julivert, orenga...) i espècies (curry, pebre vermell i negre...)
Si us ve de gust preparar-ne, seguiu la recepta:
1) Coeu el cereal escollit segons les indicacions de l'etiqueta i ho reserveu.
2) Talleu les verdures ben petites i les saltegeu en una paella amb oli i afegiu el tofu o seitan a trossets petits.
3) Remeneu-ho tot junt amb les herbes i espècies.
4) Al final, ho barregeu tot amb l'arròs o altre cereal escollit i després feu boles de 75g i els hi doneu forma d'hamburguesa.
5) Acabeu de coure-les volta i volta en una planxa calenta untada d'oli.
Si en feu de més, podeu congelar-les i utilitzar un altre dia en que disposeu de poc temps.
Podeu acompanyar amb rodes de tomàquet, enciam, pa o junt un aperitiu de pernil o mol.luscs.
Així doncs, ja teniu una manera més de menjar verdures i cereals integrals, que sempre és positiu per preservar la salut.
Us animo a provar-ho, segur que us agrada!
Si heu iniciat el 2015 amb ganes de cuidar la vostra alimentació, no dubteu en concertar visita via telèfon 610 455 958 o via E-mail versiosana@gmail.com. Informa't sense compromís. Atenem a Cervera, Sant Martí de Maldà, Mollerussa, Lleida i Balaguer.
Mercè Carbonell Badia
Dietista Nutricionista Col. CAT00371
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada