Translate

dilluns, 24 de juny del 2013

Tomàquets

Tomàquets: varietats, propietats nutritives i maneres de menjar-los.
El tomàquet és una hortalissa rica en aigua, vitamina C i licopè, un antioxidant que a nivell arterial, evita que el colesterol s'oxidi i lesioni la paret de les artèries i per tant ajuda a reduir el risc de malaltia cardiovascular. A més a més conté vitamina K, B1,B2 i minerales com el fósfor, calci, sodi, Ferro, zinc i potassi.

Cal destacar que el tomàquet cru és més ric en vitamina C i amb una peça de tomàquet es pot cobrir un 40% de les necessitats diàries, sobretot ara a l'estiu que no es consumeix tantes fruites cítriques com la taronja i mandarina. Consumir-lo cuit, en salsa de tomàquet o sofregit, també és interessant a nivell nutritiu perquè el licopè s'aprofita millor. 

En conclusió, podeu menjar-lo cru trossejat en amanides o triturat en gaspatxos o cuit en salses. 
Suggerències de Plats:
Gaspatxo
Salmorejo
Amanida de tomàquet i mozzarella fresca
Broquetes de tomàquet cirera i formatge fresc
Sofregit de ceba i tomàquet
Tomàquet i seitons en vinagre

Bon estiu i bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada