Translate

diumenge, 2 de juny del 2013

Temps d'espampar els ceps?

Espampar els ceps és la feina que es fa aquest dies a la vinya, es tracta de treure les pampes (fulles) que tapen el raïm per tal que li toqui el sol i vagi madurant durant l'estiu i estigui en el seu punt òptim a principis de setembre.

Fent un símil amb els humans i ara que sembla que ve el bon temps, es recomana prendre el sol 3 cops per setmana de 10 a 15 minuts per tal de no tenir dèficit de vitamina D. Necessària, junt amb el Calci, per tenir una bona massa òssea i reduir el risc de fractures. També és requereix ingerir aliments rics en Vitamina D ( peix) i en Calci (làctics).

Aprofitant la comparativa amb els ceps, cal aprofitar el canvi de roba habitual de l'armari, molt més lleugera que a l'hivern-primavera, per adonar-nos que l'abric de greix en excès cal "espampar-lo" una mica i així també passarem menys calor:
1) Aprofita el bon temps per fer alguna activitat física.
2) Menja a poc a poc per reduir el volum de ració del plat necessària per sentir-te saciat.
3) Evita aliments que et subministren energia però no t'aporten nutrients interessants (sucre, refrescos, alcohol, gelats, greix de la carn, brioxeria industrial...)
4) Dóna la màxima varietat a la teva dieta aprofitant verdures i fruites de temporada (escalivada, carabassó, mongeta tendra, cireres, albercocs, préssecs, meló, síndria...)i posant atenció a la presentació i originalitat dels plats per fer-la ben dinàmica i divertida.

Bona entrada a l'estiu 2013! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada