Translate

dimarts, 16 de juliol del 2013

Et mous prou?

Caminar, córrer, nedar, ballar, jugar a pilota, jugar a fet i a amagar, saltar a corda, jugar a fútbol, bàsquet, anar en bicicleta, descarregar un camió, cuidar l'hort, netejar casa, pujar escales, fer encàrrecs a peu, visitar una ciutat fent recorreguts a peu...totes elles són activitats que ens ajuden a fer una despesa d'energia diària extra que obtenim a través dels aliments.

Seria ideal tenir la gana i la sensació de sacietat regulada segons l'activitat que fem al dia, de la mateixa manera que el cotxe ens avisa quan està el depòsit en reserva. Però moltes persones tenen aquest sistema distorsionat i es menja no només perquè cal carregar energia, sino que es menja quan s'està cansat, avorrit, nerviós, enfadat, per falta de distraccions, per tristesa... Per costum...t'has preguntat mai quan obres la nevera o un armari de la cuina si realment tens gana o com et sents? Busca una alternativa ( telèfon, sortir al carrer, relax, dutxa, escoltar música...)

Quantes vegades no heu sentit:" si mengés tal com menjava quan tenia 20 anys no passaria per la porta, ara menjo menys i guanyo pes". Doncs, cada década que anem complint, també necessitem menjar menys com si fóssim un cotxe que consumeix menys gasolina fent el mateix recorregut. Llàstima, perquè és quan més celebracions familiars i d'amistats es presenten, però no per això cal posar-se les botes cada cop que és festiu o celebrem algun esdeveniment. Es important que l'amfitrió sàpigui triar què i quant menjar preparar, val més poc, de qualitat i molta varietat i posar força imaginació en la presentació dels plats.

Hi pot haver períodes de convalescència en que no és possible el moviment o és limitat, cal ser conscient de no passar-se en les quantitats dels plats. En alguns casos es pot perdre pes, però normalment és múscul. Quan es reprengui l'activitat habitual, ja el recuperarem.

Si vols perdre pes, caldrà que gastis més energia de la que consumeixis. Modera la teva ingesta quan tornis de practicar alguna activitat física!

Activa't doncs i recorda que al principi has de posar molt de la teva voluntat, però quan notis el benestar que genera l'exercici, continuaràs aquest bon hàbit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada