Translate

divendres, 18 de desembre del 2015

Al gener, eviteu odiar el botó dels pantalons

Opcions a tenir en compte, abans d'endinsar-se en unes setmanes, on abunden dinars i sopars d'empresa, de família o d'amics.

La vida social i familiar és agradable i culturalment es fa al voltant d'una taula. Si algú té una agenda excessiva, sempre hi ha la possibilitat de prioritzar i saber dir que NO, en alguna ocasió.

ChristmasTablescape thumb 6 Simple Christmas Table Ideas (Perfect for Last Minute!):


Quan els àpats socials i festius familiars són de varios dies a la setmana, caldrà aprendre a:

1) MODERAR la quantitat dels diferents plats, així com també els entrants per picar. 

2) BEURE aigua, aigua en gas, cervesa sense alcohol a l'inici de l'àpat i si es vol, reservar una copa de vi o cava pel plat que més s'hi escaigui.

3) POSTRES a compartir o bé optar per macedònia de fruites, mató, iogurt amb fruites o suc de taronja (opcions que ofereixen la majoria de restaurants)

4) ELS ÀPATS de la resta de dia: encara que tingueu un dinar o sopar festiu, no oblideu d'esmorzar una o dues vegades i berenar, d'aquesta manera evitareu arribar amb molta gana a l'àpat en qüestió. En aquests àpats petits, no hi pot faltar fruita, cereals o pa integral i iogurts. 

5) DINARS i SOPARS de la resta de setmana, no oblideu de consumir plats que no són habituals a les festes: llegums amb arròs o llegums amb patata, amanides, verdures, purés vegetals i  cuineu al forn, a la planxa, al vapor...

6) L'ACTIVITAT FÍSICA ha d'estar present durant tot l'any, però aquestes dades podeu desplaçar-vos a peu o fer un passeig abans d'asseure-us al voltant d'una taula durant hores. Aprofiteu els dies de festa per practicar el vostre esport preferit.


“In everyone’s life, at some time, our inner fire goes out. It is then burst into flame by an encounter with another human being. We should all be thankful for those people who rekindle the inner spirit.”  - Albert Schweitzer -:

Gaudiu de tot el que representa el Nadal i les festes per cadascú de vosaltres i apreneu a ser moderats durant aquest mes.

Recordeu: No comenceu una dieta que acabi un dia, sinò que comenceu un estil de vida que duri tota la vida.

FES-TE 4 PREGUNTES:

1) Com vols sentir-te l'endemà del dia de Reis?
2) Què faràs per NO començar una dieta restrictiva que saps que no pots aguantar?
3) Quines altres maneres pots celebrar el Nadal, que no sigui menjant tot el que tens a l'abast?
4) Quins dies i a quina hora pots fer l'activitat física preferida o sortir a caminar?


MOLT BONES FESTES i QUE EL 2016 SIGUI MILLOR!


Dietista Nutricionista CAT00371
www.mercecarbonell.cat
versiosana@gmail.com
tel. 610 455 958






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada